ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ EXPA PREMIUM

Η ποιότητα των κουφωμάτων ΕΞΠΑ – PREMIUM είναι το αποτέλεσμα της συνεπούς τήρησης των ακόλουθων τεχνικών χαρακτηριστικών, τα οποία συνθέτουν τις υψηλές μας προδιαγραφές πιστοποιημένα με CE: 

1. ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ
Σωστή επιλογή και επεξεργασία των πρώτων υλών. Η ξυλοκατασκευή είναι από ξυλεία δρυός κεντρικής Ευρώπης ή Μεράντι Ινδονησίας, ξηραμένη κάτω από 11° βαθμούς στα ξηραντήρια της ΕΞΠΑ.
Το αντικόλλητο ξύλο επιλέγεται και κατασκευάζεται από την ΕΞΠΑ σε εγκάρσια και οριζόντια συγκόλληση, με High-Tech γερμανικές κόλλες, αδιάβροχης συγκόλλησης.
Για τις επίπεδες επιφάνειες (ταμπλάδες, πρεσσαριστές εξώθυρες, πατζούρια ραμποτέ κτλ.) χρησιμοποιείται κόντρα πλακέ θαλάσσης υψηλής ποιότητας της “Μουρίκης”, ενώ για πρεσσαριστές εσώθυρες χρησιμοποιούνται MDF υψηλής πυκνότητας.

2. ΞΥΛΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Οι εξειδικευμένες ξυλοκατασκευές είναι αποτέλεσμα πολύχρονης τεχνογνωσίας που εφαρμόζεται με τις πλέον σύγχρονες ηλεκτρονικές ψηφιακές μηχανές μεγίστης ακρίβειας, στις πλέον ενισχυμένες διατομές της αγοράς. Στα παράθυρα/μπαλκονόθυρες η διατομή είναι 70 X 120mm. Η σύνδεση μπόγια με πάνω/κατωκάσι γίνεται με μόρσο. Η ενισχυμένη διατομή των 120 mm επιτρέπει την στήριξη των πατζουριών στο ίδιο κάσωμα και έχει χώρο για τοποθέτηση ανασυρόμενης σήτας όποτε το επιθυμεί ο πελάτης.
Η διατομή του τζαμιλικιού είναι 80 Χ 75 mm. Η σύνδεση μπόγια/τραβέρσες γίνεται με μόρσο. Η διατομή των 75 mm επιτρέπει διπλά περιμετρικά λάστιχα (παρεμβύσματα) και υαλοπίνακα πάχους 26mm.  
Τα περαστά πατζούρια είναι διατομής 35 Χ 75 mm. Η σύνδεση του πλαισίου γίνεται με καβύλιες εσωτερικά, έτσι ώστε να αποφεύγεται η εισροή νερού στην ένωση. Τα πατζούρια με ενιαίο φύλλο είναι από κόντρα πλακέ θαλάσσης της “Μουρίκης” 35 mm.
Η διατομή κάσας στις εξώθυρες είναι 70 Χ 87 mm. Η σύνδεση μπόγια – πανωκάσι γίνεται με φάλτσο και καβύλιες Ø16mm.
Οι εξώθυρες έχουν πάχος 50 ή 60 mm. Οι περαστές έχουν πλαίσιο διατομής 130 Χ 50 η 60 mm. Οι κάτω τραβέρσες είναι ενισχυμένες 180 Χ 50 η 60 mm. Οι ενώσεις γίνονται με καβύλιες εσωτερικά 16 mm. Οι ταμπλάδες είναι από κόντρα πλακέ θαλάσσης 30 ή 35 mm. Οι πρεσσαριστές πόρτες κατασκευάζονται από κόντρα πλακέ θαλάσσης πάχους 8mm. ανά φύλλο, πρεσσαριστό σε πλαίσιο σκληρής ξυλείας (Δρύς ή Μεράντι) διατομής   Χ 120mm., γεμισμένο με λευκή ξυλεία.   
Οι μασίφ εσώθυρες είναι περαστές με ταμπλάδες πάχους 50mm ενώ οι πρεσσαριστές με φύλλα MDF 8mm σε πλαίσιο λευκής ξυλείας γεμισμένο με ηχομονωτική χαρτοκυψέλη με χαραγμένο σχέδιο επιλογής του πελάτη.
Οι Ψευτόκασες είναι από κόντρα πλακέ ή λευκή ξυλεία, και βαμμένες.
Τα διακοσμητικά πρεβάζια είναι μασίφ Δρύς ή Μεράντι 45 Χ 13mm.

3. ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ κ΄ ΣΙΔΗΡΙΚΑ
Στα τζαμιλίκια τοποθετείται ο καλύτερος μηχανισμός της αγοράς, δοκιμασμένος σε γερμανικά εργαστήρια για πάνω από 60.000 ανοίγματα, ο FAE-look της Siegenia Γερμανίας με ειδική μεταλλουργική “βαφή” στην επιφάνεια και σε ΙΝΟΧ απόχρωση που αντέχει στην εξωτερική οξείδωση,
Στα πατζούρια τα μάσκουλα, η πατζουρόβεργα και το ημιαυτόματο ανεμοστήλωμα, πατέντα της ΕΞΠΑ που τοποθετείται πάνω στο πατζούρι είναι ανοξείδωτα.
Οι κλειδαριές ασφαλείας στις πόρτες 50χιλ. είναι AGB Ιταλίας και στις πόρτες 60χιλ. KFV Γερμανίας τριών σημείων με δυο περιστρεφόμενες γλώσσες,
Σιδεριές και σίδερα σε πόρτες και φεγγίτες είναι από ανοξείδωτο ατσάλι ενώ οι παραδοσιακές σιδεριές καρρέ είναι γαλβανιζέ.
Στις πόρτες οι μεντεσέδες είναι ANUBA Γερμανίας, χωνευτοί στην πατούρα με έδρανα από Teflon που δεν χρειάζονται συντήρηση. Στις βαριές πόρτες και στις των 60 mm, τοποθετούνται ANUBA Triplex, βαρέως τύπου ρυθμιζόμενοι σε τρεις διαστάσεις με προδιαγραφές για δημόσια κτίρια της Γερμανίας.

4. ΒΑΦΗ HighTech
Η επεξεργασία όλων των επιφανειών γίνεται σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές της εταιρείας χρωμάτων Sikkens (όμιλος Akzo Nobel) Γερμανίας σε ειδικά κλιματιζόμενο χώρο με οικολογικά ακρυλικά υδροχρώματα των αποχρώσεων RAL προδιαγραφών εξωτερικής χρήσης.
Η ποιότητα της βαφής έχει ξεκινήσει με την μελέτη και σχεδιασμό των κοπτικών εργαλείων για τα προφίλ (αποκλειστικά φτιαγμένα για την ΕΞΠΑ), και συνεχίζεται καθημερινά με τη χρήση οξύτατων μαχαιριών, ώστε η πρωτογενής επιφάνεια να αποτελεί σίγουρη βάση για την επάλειψη των χρωμάτων.
Η διαδικασία βαφής περιλαμβάνει τα σταδία:
i)        Σχολαστικό φινίρισμα με το χέρι με ιδιαίτερη σημασία στη λεπτομέρεια που αρχίζει με τα επιμέρους ξυλοτεμάχια και ολοκληρώνονται με τα συγκολλημένα κουφώματα.
ii)       Βούτα των κουφωμάτων σε μπάνιο ασταριού με μυκητοκτόνου.
iii)      Πρώτη επίστρωση χρώματος, έλεγχος ποιότητας, και βελτιοποίηση της επιφάνειας, εάν απαιτείται.
iv)    Τελική επίστρωση χρώματος.

5.  ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ
Οι υαλοπίνακες είναι ενισχυμένου πάχους  26 mm. διατάξεως (4 – 18 – 4) ή (5 – 18 – 4) ή Τrirlex για μεγαλύτερη ασφάλεια (3 + 3 – 16 – 4). Περιμετρικά στην πατούρα τοποθετείται ηχομονωτικό σφουγγαράκι και η στεγανοποίηση γίνεται με υψηλών προδιαγραφών σιλικόνες Γερμανίας. Η παραγωγή των υαλοπινάκων καθώς και ο έλεγχος ποιότητας πραγματοποιούνται στον καινούριο τομέα των εγκαταστάσεων της ΕΞΠΑ, “Παραγωγής υαλοπινάκων”. Επιπλέον η ΕΞΠΑ είναι μια από τις ελάχιστες εταιρείες στην Ελλάδα που έχει τη  δυνατότητα να πληρεί τους υαλοπίνακες με ευγενές αέριο για καλύτερη θερμομόνωση.

6. ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ
 Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες φέρουν περιμετρικά διπλά, θερμοπλαστικά, ενισχυμένα λάστιχα (παρεμβύσματα) Γερμανίας. Οι τρύπες στους νεροχύτες φέρουν προστατευτική ανάγλυφη πλακέτα που εμποδίζει το φράξιμο του από έντομα.
Οι εξώθυρες φέρουν περιμετρικό λάστιχο στην κάσα, ενώ κάτω τοποθετούνται υδατοανεμοφράχτες από βέργα αλουμινίου στο οποίο εφαρμόζει το φύλλο με ειδικό πλατύ λάστιχο.
Οι πόρτες των 60χιλ. έχουν διπλά λάστιχα.
Οι εξώθυρες, στην όψη κάτω φέρουν νεροσταλάκτη.

7. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
 Τα κουφώματα της ΕΞΠΑ μοντάρονται κα δοκιμάζονται στο εργοστάσιο και φτάνουν έτοιμα στην οικοδομή, αφού αυτή έχει βαφτεί. Κατά κανόνα πριν στη οικοδομή έχουν τοποθετηθεί βαμμένες ψευτόκασες από την ΕΞΠΑ. Η στήριξη των κουφωμάτων γίνεται περιμετρικά με βίδες πάνω στην ψευτοκασα και κατά τρόπο που δεν αλλοιώνεται η αισθητική του κουφώματος.
Η στεγανοποίηση του αρμού μεταξύ κάσας και σοβά γίνεται με υψηλών προδιαγραφών ελαστικό, ακρυλικό στόκο Γερμανίας.
Εσωτερικά τοποθετούνται διακοσμητικά πρεβάζια, τα οποία στηρίζονται στην κάσα με  τρόπο που δεν αλλοιώνεται η αισθητική.

8. AFTER SALES SERVICE
Μετά την τοποθέτηση η ΕΞΠΑ με μεγάλη συνέπεια και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα είναι πάντα κοντά σας με το εξειδικευμένο προσωπικό της προσφέροντας πρόθυμα τις υπηρεσίες της.

9. ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ
Τα κουφώματα συνοδεύονται με 12ετη εγγύηση στην ξυλοκατασκευή από δρυς η 10ετη εγγύηση στην ξυλοκατασκευή από μεράντι. Η εγγύηση στους μηχανισμούς Siegenia ανέρχεται σε 10 χρόνια και στη βαφή 5 χρόνια.

ΕΞΠΑ Α.Ε                            
Ένωση Ξυλουργών Πάρου
Αρχίλοχος Πάρος 84400

Τηλ/ Tel:  +30 22840 41439
               +30 22840 42542
               +30 22840 42543

Φαξ/Fax: +30 22840 41983
               
E-mail: info@expa-sa.gr 
Web: www.expa-sa.gr



Χρώματα Sikkens (όμιλος AkzoNobel)
Μηχανισμοί E-Loοk Siegenia Γερμανίας.
Διπλοί υαλοπίνακες με τζάμια Saint-Cobain.
Διασφαλισμένη με προτύπο ISO 9001:2008.
Πιστοποιημένα κουφώματα με CE.
Γραπτή εγγύηση έως και 12 χρόνια.
After Sales Service.
Τεχνική Υποστήριξη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις